Chiptuning

  WAT IS CHIPTUNING

Chiptuning is het afstellen van een motor voor betere prestaties.

Tegenwoordig bevindt er zich een computer in elke auto. Deze computer, die de motor aanstuurt, wordt het motormanagment of de ECU ( Electronic Controle Unit ) genoemd. De ECU is het brein van de motor en regelt de motorloop, turbodruk en inspuithoeveelheid. Door de software aan te passen kunnen we de motor anders afstellen.

 

Chiptuning in combinatie met maatwerk wordt u bij veel bedrijven beloofd. Toch verschilt de werkwijze per bedrijf enorm. Kies daarom voor betrouwbaarheid en ervaring! Bosch Car Service Auto Bema garandeert u de best mogelijke werkwijze met gratis uitgebreide diagnose voor en achteraf.

 

Voordat we chiptuning uitvoeren wordt er uitgebreid diagnose gesteld en door liva-data metingen bekijken we de originele voertuigdata en gaan we per toerental en per gaspedaalstand de meest ideale afstelling realiseren. Niet alleen door turbodruk omhoog te schroeven, maar door alle invloed zijnde facetten optimaal af te regelen.

 

Na het programmeren van gemodificeerde data zullen we wederom live-data meten en daarmee de prestaties na chiptuning. Ook gaan we samen met u de verschillen in praktijk bekijken en beoordelen. Naast een toename van vermogen, trekkracht en rijcomfort boeken we ook resultaat op het gebied van brandstofbesparing. Het rijplezier zal daarbij flink toenemen.

 

Digicar partner Auto Bema staat voor maatwerk, kwaliteit en betrouwbaarheid. Kennis en techniek zijn in eigen bedrijf aanwezig met als gevolg mooie referenties en tevreden klanten.                                                                                  

                                        site fot.jpg